HISTORIA

Eurosnack S.A. jest producentem oraz dystrybutorem słonych przekąsek a także biszkoptów i słomki ptysiowej.

    Firma Eurosnack rozpoczęła działalność w 1996 roku. Początkowo pod nazwą EUROSNACK Sp. z o.o. z siedzibą w Świętochłowicach produkowała głównie chrupki kukurydziane pod marką „Chrupcie". Przez 12 lat działalności na rynku i dzięki dobrze skomponowanym elementom komunikacji marketingowej marka ta stała się rozpoznawalna w świadomości klientów.

Obecnie Spółka w swoim portfelu produktowym  posiada  chrupki kukurydziane  ChrupCie oraz Super Chrup i MAXI. Gama produktów marki Chrupcie  to bezglutenowe chrupki kukurydziane - pałeczki kukurydziane i chrupki naturalne produkowane w kilku wariantach, oraz chrupki smakowe - słodkie i słone w marce Super Chrup.

Rok 2008 to przełom w rozwoju Spółki.

W styczniu 2008 r. Spółka kupiła znak towarowy oraz przedsiębiorstwo pod firmą Zakład Przemysłu Cukierniczego Lajkonik, z siedzibą w Niezdowie (woj. małopolskie). Tym samym poszerzyła swoją ofertę handlową o pieczywo cukiernicze - kategoria biszkopty.

W zlokalizowanym w  Niezdowie /k Dobczyc zakładzie produkcyjnym Spółka kontynuowała produkcję biszkoptów Tradycyjnych ( podłużnych) oraz Krakowskich ( okrągłych) a także innego asortymentu z przeznaczeniem na rynek B2B.
    Ze względu na dynamiczny rozwój Spółki ,zapotrzebowanie na powierzchnie produkcyjną wzrosło, skutkiem czego w  2014 roku produkcja wyrobów cukierniczych została przeniesiona do nowoczesnego zakładu w Tarnowskich Górach.

W drugiej połowie 2016 roku do hal produkcyjnych w Tarnowskich Górach przeniesiona została także produkcja chrupek kukurydzianych.
   Podstawową działalnością Spółki EUROSNACK S.A. jest produkcja i sprzedaż wysokiej jakości biszkoptów oraz bezglutenowych chrupek kukurydzianych pod własnymi brandami, jak również realizacji kontraktów marek własnych dla dużych sieci handlowych.

 Chrupki kukurydziane produkowane przez Spółkę charakteryzują się bardzo wysoką jakością oraz delikatna strukturą , ich dodatkową zaletą jest pełne bezpieczeństwo żywieniowe dla osób uczulonych na gluten. Wszystkie chrupki kukurydziane produkowane przez Spółkę posiadają certyfikat i znakowane są międzynarodowym znakiem przekreślonego kłosa na licencji Polskiego Stowarzyszenia Osób chorych na Celikię i na Diecie Bezglutenwej.

 Biszkopty produkowane przez Spółkę , cechuje specyficzna delikatna struktura oraz głęboki smak, pochodzący z wysokiego udziału jajek.

 Bezpieczeństwo oraz jakość surowców i wyrobów gotowych jest stale monitorowana i kontrolowana przez audyty zewnętrzne , które potwierdzają wysokie standardy wszelkich procesów zachodzących w Spółce.

  W ramach ogólnopolskiej dystrybucji produktów we własnych brandach Spółka prowadzi sprzedaż zarówno w kanale nowoczesnym jak i tradycyjnym. Spółka współpracuje z dużymi hurtowniami lokalnymi oraz sieciami super i hiper marketów.